Buğdaygillerden bir Bitki (Hordeum vulgare). Bu Bitkinin Ekmek yapımında kullanılan, hayvanlara yem olarak verilen tanelerine Arpa denir.Arpanın en önemli tüketim alanı hayvan yemidir. Bir çok yerlerde arpa hayvan yemi olarak Yulafa tercih edilir. Bu arpanın hayvanı Sıcak tutarak yağ yaptığı ile izah edilir. Beyaz arpalar: Kavuzlarda ve tanenin diğer katlarında renklilik bulunmayan arpalara beyaz taneli […]
Buğdaygillerden bir Bitki (Hordeum vulgare). Bu Bitkinin Ekmek yapımında kullanılan, hayvanlara yem olarak verilen tanelerine Arpa denir.Arpanın en önemli tüketim alanı hayvan yemidir. Bir çok yerlerde arpa hayvan yemi olarak Yulafa tercih edilir. Bu arpanın hayvanı Sıcak tutarak yağ yaptığı ile izah edilir.
Beyaz arpalar: Kavuzlarda ve tanenin diğer katlarında renklilik bulunmayan arpalara beyaz taneli arpalar denir. Tane rengi yönünden dünyada en çok kültürü yapılan arpalar bu gruba girer.
Koyu renkli arpalar: Kavuzlarda, meyve kabuğunda, aleuron da renk pigmentleri lokalize olmuştur. Tane renkli görülür. Siyah renk genellikle hakimdir.
Çakır arpalar: Meyve kabuğu özellikle aleuron katı renkli olan arpalara çakır arpa denir.
Arpanın Unundan ekmek yapıldığı gibi, irmik, unundan yine ayrıca Hamur işleri, çorba ve bazı memleketlerde (ersatz) kahvede yapılır.