Ayçiçeği tohumundan yağın alınmasıyla geriye kalan, ham protein oranı içerdiği kabuk miktarına göre % 20-42 arasında değişen ve rasyonlara protein kaynağı olarak katılan, lizin bakımından yetersiz yem maddesi. Ayçiçeği çekirdeklerinin ekstrasyonu sonucu elde edilir. Yüksek miktarda protein ve lif ihtiva eder.Çoğunlukla büyükbaş hayvanların yemlenmesinde kullanılır.Ayçiçeği Küspesinin enerji düzeyi düşük olduğu halde protein oranı yüksektir. Bu […]
Ayçiçeği tohumundan yağın alınmasıyla geriye kalan, ham protein oranı içerdiği kabuk miktarına göre % 20-42 arasında değişen ve rasyonlara protein kaynağı olarak katılan, lizin bakımından yetersiz yem maddesi.
Ayçiçeği çekirdeklerinin ekstrasyonu sonucu elde edilir. Yüksek miktarda protein ve lif ihtiva eder.Çoğunlukla büyükbaş hayvanların yemlenmesinde kullanılır.Ayçiçeği Küspesinin enerji düzeyi düşük olduğu halde protein oranı yüksektir.
Bu bakımdan dengeli bir beslenme rejimi uygulamanız için mısır ağırlıklı bir yem’e bir miktar ayçiçeği küspesi karıştırmanız gerekir.
Ayçiçeği tohumunun yağının mekanik sıkma işlemiyle alındıktan sonraki kalıntısının öğütülmesisonucu elde edilen bir yan ürün.