Buğday Kepeği

Buğday ununun elekten geçirilmesiyle üstte kalan, B grubu vitaminlerce zengin, selülozu yüksek, bu nedenle enerji yoğunluğu düşük laksatif etkili, en az % 12 ham protein, en çok % 13 ham selüloz içeren bir yem maddesi, buğday kabuğu. Unun bir yan ürünüdür.Kabuğu soyulmuş veya elekten geçirilmiş buğday tanelerinden elde edilir. Fosfor ve magnezyum bakımından zengin fakat […]

Ürün Açıklaması

Buğday ununun elekten geçirilmesiyle üstte kalan, B grubu vitaminlerce zengin, selülozu yüksek, bu nedenle enerji yoğunluğu düşük laksatif etkili, en az % 12 ham protein, en çok % 13 ham selüloz içeren bir yem maddesi, buğday kabuğu.

Unun bir yan ürünüdür.Kabuğu soyulmuş veya elekten geçirilmiş buğday tanelerinden elde edilir. Fosfor ve magnezyum bakımından zengin fakat kalsiyum ve enerji bakımından zayıftır.
Buğday, un ve yem üretilmesinde kullanılan temel bir besin maddesidir. Kabuğu ayrılabileceği gibi kabuğu ile de öğütülebilir. Buğday aynı zamanda çiftlik hayvanları için bir yem maddesi olarak da yetiştirilmekdedir.

Buğdayın un olarak öğütüldüğü un fabrikalarında , unun elenmesi sırasında undan ayrılan buğday kabukları ve diğer buğday parçacıklarından oluşan yan ürün kepek olarak adlandırılır.