Yüksek derecede protein ve enerji kaynağıdır.Mısır Gluteni, yaygın olarak kullanılan diğer protein kaynaklarını tamamlayan , değerli bir methionine kaynağı olup yüksek oranlardaki ksantofil içeriği ile özellikle kümes hayvanları yemleri için önemli bir renk maddesidir.Ayrıca sığırlar için çok iyi bir protein kaynağı olup yüksek derecede mide koruyucu protein içerir. Mısır gluteni yemleri, mısır işlemede oluşan proteince […]
Yüksek derecede protein ve enerji kaynağıdır.Mısır Gluteni, yaygın olarak kullanılan diğer protein kaynaklarını tamamlayan , değerli bir methionine kaynağı olup yüksek oranlardaki ksantofil içeriği ile özellikle kümes hayvanları yemleri için önemli bir renk maddesidir.Ayrıca sığırlar için çok iyi bir protein kaynağı olup yüksek derecede mide koruyucu protein içerir.
Mısır gluteni yemleri, mısır işlemede oluşan proteince ve liflerce zengin bir ara üründür. Temel olarak süt endüstrisinde sığır yemi olarak kullanılır.
Lizin ve triptofan bakımından yetersiz olduğu için proteinin biyolojik değerliliği düşüktür fakat proteince zengindir.Tavuk beslemede kullanıldığı zaman deri, gaga, yumurta sarısı renklerini daha koyulaştırıcı etkide bulunur.
Broyler, yumurta tavuğu ve hindi rasyonlarında % 5-10 dolayında kullanılabilir.Proteince zengin olduğundan bu oran üzerinde kullanıldığı zaman rasyonun aminoasit dengesi ile prodüktif enerjisini kontrol etmek gerekir.Tek başına protein kaynağı olarak kullanmaya müsait değildir.Süt sığırı rasyonlarında, kullanılan kaba yemin ham protein miktarına göre % 20-30 oranında, besi sığırı rasyonlarında ise % 40-50’ye kadar kullanılabilir.Süt verimine iyi etkisi vardır.